Exotické směsi koření – Afrika

maroco_0168
Ras al-hanut (což takřka doslova znamená „hlava obchodu“) – Marocká kořenící směs, která může může obsahovat až 27 různých koření. Ale vždy tam je mleté skořice, celý černý pepř, semena koriandru, semena kmínu římského, hřebíček, zelený kardamom, mletá kurkuma, mletý zázvor, sůl, sušené květy, sušené červené chilli, muškátové ořechy přibližně ve stejném množství a jen skořice je o trochu víc. Tato směs se skvěle hodí kořenění pokrmů z masa a na ochucení rýže.

Harissa je druh ostré kořenící směsy oblíbené v celém Maghrebu, kde se podávé skoro ke každému jídlu. Harissa obsahuje sušené červené chilli, semena koriandru, semena římského kmínu, stroužky česneku, sůl, olivový olej.

koreni_afrika

La kama je směs koření, velmi populární na severu Maroka v okolí Tangieru. tato směs obsahuje skořici, černý pepř, zázvor, kurkumu, muškátový ořech. Koření se s ní převážně polévky, ale lze s úspechem být využita k okořenění kuřecího a jehněčího masa.

berbere Berbere je nejrozšířenějším kořením Etiopie. Jedná se o velmi pálivé koření, jehož základem jsou sušené chilly papriky, bílý kardamom, semena římského kmínu, semena koriandru, semena pískavice, hřebíček, nové koření, černý pepř, semena ajowanu.


Jedna odpověď to “Exotické směsi koření – Afrika”

  1. […] 3 kávové lžičky marockého koření Harissa […]

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s

 
%d bloggers like this: