Week.2 – Halibut se sojovou omáčkou s zázvorem

A je tu změna, po krátké nadvládě kuřecího masa přichází, respektive připlouvá chutný halibut. A jak jsem s ním naložil?..Posuďte sami.

Suroviny:obr1

  • 1 / 3 šálku medu
  • 1 / 4 šálku husté sójové omáčky
  • Kousek zázvoru [ asi 2 cm ], oloupaný a najemnou nastrouhaný
  • 1 chili paprička, bez semínek, nasekaná najemno
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 3 filety halibuta, překrojené na 6 dílů [nicméně jde s úspěchem použít i jiná bílá mořská ryba]
  • 2 hrsti lusků cukrového hrášku
  • rýže a červená bazalka na její obarvení a ochucení
  • mezera

    Postup

    1. Smícháme med, sójovou omáčku, zázvor, sezamový olej a nasekanopu chili papričku a za stálého míchání necháme přejít varem. Odložíme a necháme vychladnout. Poté přelejeme do keramické [ skleněné ] nádoby.

    2. Přidáme rybu a necháme v chladu 25 – 30 minut marinovat.

    3. Rozehřejte pánev nasucho [máte-li gril, je možné rybu grilovat] a vložte na ní okapané filety halibuta. Rybu dělejte 3 minuty na každé straně.

    Jako přílohu doporučuji spařené lusky cukrového hrášku a rýži, kterou je možno obarvit a ochutit nasekanými lístky červené bazalky.

    jidlo21

    Dobrou chuť

    Advertisements

    ~ od kugita on Leden 10, 2009.

    Zanechat Odpověď

    Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

    WordPress.com Logo

    Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

    Twitter picture

    Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

    Facebook photo

    Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

    Google+ photo

    Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

    Připojování k %s

     
    %d bloggers like this: