Week.1 – Kuře s medem a quinou

Tak jsem se s těmi recepty urval, máme tu lednový recept č.2….jsem zvědav jak dlouho mi to vydrží.
A co to vlastně dnes je?..Kuře na sladko s medem, mandlema a hrozinkama. Dlouho jsem váhal nad přílohou, až mi nakonec padl zrak na balíčel s quinou a bylo rozhodnuto.

Suroviny:
foto1

  • 2 kuřecí řízky [nakrájené na tenké nudličky]
  • hrst spařených madlí
  • hrst hrozinek
  • dvě lžíce medu
  • 75 ml portského vína
  • 75 ml vody
  • polovina kávové lžičky mletého kardamonu
  • polovina kávové lžičky mletého koriandru
  • lžíve hladké mouky
  • dvě lžíce olivového oleje
  • 150g quinoy [ porce pro dva ]
  • 400 ml vody
  • sůl
  • mezera
    Quinoa:
    Kvůli odstranění hořkých látek ve vnější slupce před vařením důkladně opláchneme vroucí vodou. Na dvě porce vaříme 150g quinoy ve 400ml vody po dobu 20 minut.
    Uvařená quinoa vypadá jako malé naboptnalé zrnko popkornu a měla by být měkká, tzv. „al dente – na skus“.

    foto4

    Kuře s medem

    1. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudlička, přidíme hladkou mouku a dáme opékat na velmi rozpáleném oleji. Přidáme mletý kardamon a koriandr a opákáme dozlatova. Jakmile kuře získá zlatavou barvu, přidáme mandle, hrozinky a med a ječte tak cca 3 minuty opákáme.

    foto2

    2. Zalijeme portským vínem a vodu a disíme cca 15 minut, nez se tekutina zredukuje na velmi hustou omacku.

    3. Nasypeme na quinou a ..

    foto3

    dobrou chuť

    Advertisements

    ~ od kugita on Leden 2, 2009.

    Zanechat Odpověď

    Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

    WordPress.com Logo

    Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

    Twitter picture

    Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

    Facebook photo

    Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

    Google+ photo

    Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

    Připojování k %s

     
    %d bloggers like this: