Mandioca frita

Ačkoli se obvykle maniok používá ve formě maniokové mouky, na tento recept užije celé hlízy. Tato uprava manioku je velmi oblíbená v celé Latinské Americe

Suroviny:

  • maniok
  • česnek
  • kysaná smetana
  • olej [nejlépe ořechový]
  • sůl
  • 1.Oloupanou hlízu vaříme ve vodě asi 20 minut. Vodu slijeme, hlízu nakrájíme na hranolky požadované velikosti.

    2.Smažíme po částech na oleji, kterým nešetříme. Smažíme asi 10 minut, až jsou hranolky zlatohnědé. Vyndáme z pánve a osušíme od oleje.

    3. Kysanou smetanu smícháme s rozmačkaným česnekem a podáváme s hranolky.

    img_04971

    Doporučená příloha:
    Amerikános volí dobře vychlazené pivo..;o)

    Reklamy

    ~ od kugita on Leden 1, 2009.

    Jedna odpověď to “Mandioca frita”

    1. […] Mandioca frita […]

    Zanechat Odpověď

    Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

    WordPress.com Logo

    Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

    Twitter picture

    Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

    Facebook photo

    Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

    Google+ photo

    Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

    Připojování k %s

     
    %d bloggers like this: