Week.0 – Kuře na bylinkách

K této upravě mne inspiroval..hlad?..ba ne..spiše chuť, dát si o vánocích něco netradičního.
Suroviny:Kuře na bilin - surov

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 4 kuřecí stehna rozdělená na horní a spodní díl
  • 3 snítky bazalky
  • 3 snítky majoránky
  • 3 snítky tymiánu
  • 1 cibule, nakrájená na jemná kolečka
  • 3 stroužky česneku, nasekané na plátky
  • 400g konzervovaných rajčat (sekaných)
  • 2 lžíce kaparů [slitých, v případě solených propláchnutých]
  • 75 ml červeného vína [tady nešetřit, přeci jenom ho bude poté potřeba dopít na kdo by pil patoky..;o) ]
  • 25 ml vody
  • sůl, pepř
  • 1. Kousky stehen opečeme na polovině oleje ze všech stran dozlatova. Přidáme polovinu, najemno nasekaných bylinek, promícháme a maso přendáme na talíř

    kure na bylin2

    2. Na pánev přidejte zbývající olej a opečte na něm cibuli doměka [jemně jí osolte, nespálí se..;o) ]. Přidejte česnek a zbylé bylinky. Opékejte několik minut tak, aby se bylinky krásně rozvoněly. Přidejte rajčata, kapary, víno a vodu. Přiveďte k varu a pak do směsi vložte opečené maso.

    kure na bylinkach3

    3. Přiklopte pokličkou a zvolna vařte asi dvacetpět minut, aby se kuře pekně provařilo. Osolte a opepřete a můžete podávat.

    Jako příloha je dobrá rýže nebo kuskus, ale výborné je i jen tak s čerstvým chlebem.

    čili…bon appétit!
    img_0391

    Advertisements

    ~ od kugita on Prosinec 30, 2008.

    Zanechat Odpověď

    Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

    WordPress.com Logo

    Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

    Twitter picture

    Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

    Facebook photo

    Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

    Google+ photo

    Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

    Připojování k %s

     
    %d bloggers like this: